topontiki.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Γράφει η Κουκίδα
Είναι να μην πάρεις φόρα και βάλεις το πρώτο βέτο. Μετά, ποιος στη χάρη σου! Ταχυδρομικώς στην κυπριακή βουλή έστειλε το δικό του βέτο ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας. Πριν από λίγες μέρες, με πλειοψηφία, η βουλή της μεγαλονήσου αποφάσισε να επικυρώσει την πρόταση του δεξιού κόμματος ΔΗ.ΣΥ (όχι της Ντόρας, του Νίκου αλλά μιλάμε για τον ίδιο τρόπο πολιτικής σκέψης) σύμφωνα με την οποία η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Eνα παρακλάδι που δημιούργησε το ΝΑΤΟ για να έχει πάρε δώσε (και βεβαίως να ελέγχει) χώρες που δεν ανήκουν σε αυτό.
Ποιος είδε τον commandante Χριστόφια και δεν τον φοβήθηκε.
«Όσο υπάρχω δεν πρόκειται να συναινέσω σε κάτι τέτοιο» είπε και έβαλε το πρώτο βέτο σε απόφαση της Βουλής, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βρε τι του έσουραν τα άλλα κόμματα δεν λέγεται. Αυτός εκεί. «Ο,τι όπλα έχω θα τα χρησιμοποιήσω. Αν θέλετε στείλτε με στο Ανώτατο Δικαστήριο» διεμήνυσε ο κύπριος πρόεδρος, σκέτο μουλάρι. Τα βλέπεις Γιώργο; Πάρε κανένα παράδειγμα.
Μην ξεχνάμε ότι πριν από ένα χρόνο, η Κύπρος έβαλε άλλο ένα βέτο, προς την ΕΕ, όταν η Κομισιόν ζήτησε από την Λευκωσία να μειώσει το έλλειμμα της στο 3% μέσα σε τρία χρόνια. Σύστησαν μάλιστα περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και όλα τα γνωστά. «Σε πέντε χρόνια» ανταπάντησε η Λευκωσία «και τα μέτρα θα τα αποφασίσουμε εμείς όχι εσείς, διαφορετικά θα χρησιμοποιούμε το βέτο σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ». Έκαναν ένα βήμα πίσω οι Βρυξέλλες και μάλιστα πριν από 15 μέρες ενέκριναν το κυπριακό πρόγραμμα σταθερότητας (αυτό που παλεύει να συντάξει τώρα ο Παπακωνσταντίνου) το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην σοσιαλιστική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ουχί στην λογική της ΕΕ. Κανείς δεν βρέθηκε να το αμφισβητήσει. Ακούς Γιώργο;
Τώρα στην μεγαλόνησο γίνεται το έλα να δεις με το βέτο του Χριστόφια. Σύσσωμα τα αντιπολιτευτικά κόμματα τον κατηγορούν για αδιαλλαξία και κομμουνιστικές εμμονές και άλλα πολλά.
Όμως η αλήθεια είναι αλλού. Αυτός ο "κομμουνιστής" ηγέτης άνοιξε διάπλατα το παιχνίδι με τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά τις Κύπρου και υπέγραψε συμφωνίες με Λίβανο, Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Γερμανία, Γαλλία και εσχάτως και με μια αμερικανική εταιρία. Όλους τους έβαλε μέσα και η Κύπρος πήρε πόντους στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που η Τουρκία βρίσκεται σε αδύναμη θέση.
Και βεβαίως συγκεκριμένα αγγλοσαξονικά συμφέροντα δεν νιώθουν άνετα με τις εξελίξεις. Ο Χριστόφιας δεν είναι Μουμπάρακ ή Καντάφι για να τον ρίξουν με εξεγέρσεις γι'αυτό ακολουθούν την εξευγενισμένη οδό.
Όπως μαθαίνει η Κουκίδα, τα λόμπι που προωθούσαν το σχέδιο Ανάν έχουν ξανανοίξει τις κάνουλες των χρηματοδοτήσεων και προωθούν τα σχέδια τους μέσω «πιστών» πολιτικών προσώπων, που προκειμένου να αρπάξουν καρέκλες εξουσίας, είναι ικανοί να γκρεμίσουν ό,τι πολιτικά κέρδισε η Κύπρος τον τελευταίο χρόνο.
Μαθαίνουμε επίσης ότι στις ομάδες αυτές συμμετέχουν ενεργά και έλληνες πολιτικοί συμπεριλαμβανομένων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ (κάποιοι είναι και εν ενεργεία υπουργοί!). Οι εν λόγω κύριοι (και κυρίες) πηγαινοέρχονται στο νησί πολύ συχνά και χωρίς να τους πάρει μυρωδιά κανένας στην Ελλάδα. Στα λόμπι που θέλουν αλλαγή της κυπριακής κυβέρνησης συμμετέχουν βέβαια και (πολύ γνωστά) ινστιτούτα, καθηγητές, αναλυτές, εκδότες, δημοσιογράφοι και think tankers που μαζί με πρέσβεις στην Λευκωσία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν πολιτικά τη χώρα. Σε 40 μέρες θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές και οι λομπίστες δεν θέλουν το ΑΚΕΛ να ξαναέρθει πρώτο κόμμα. Είχαμε και τις διαδηλώσεις των τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα κατά της Τουρκίας, το πράγμα τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο (τους).
Μέχρι τώρα έσπρωχναν το ότι "η οικονομία της Κύπρου πάει κατά διαόλου". Τώρα, με αφορμή την πρόταση για ένταξη στον ΣτΕ, προσπαθούν επιφέρουν πρόωρες προεδρικές εκλογές, ξαναστέλνοντας έτσι το κυπριακό στα αζήτητα.
Για την ιστορία να σας πούμε ότι ο ΣτΕ συστάθηκε το 1994, μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, και θεωρείτο ο προθάλαμος, πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρών που άνηκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και του Ανατολικού Μπλοκ. Δέκα χώρες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» έχουν ενταχθεί αργότερα στο ΝΑΤΟ : Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Τσεχία
Τα κυπριακά κόμματα ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ που ξαφνικά θεωρούν ότι ο ΣτΕ είναι αναγκαίος για την χώρα (!), αποκρύπτουν ότι ο Συνεταιρισμός είναι καθαρά Νατοϊκός άξονας και δεν έχει σχέση με την ΕΕ, όπως υποστηρίζουν.
Το ίδιο το ΝΑΤΟ αναφέρει στην ιστοσελίδα του:
«Η Συνεργασία για την Ειρήνη (PFP) είναι ένα πρόγραμμα της πρακτικής διμερούς συνεργασίας μεταξύ των επιμέρους χωρών συνεργατών και του ΝΑΤΟ. Επιτρέπει στις χώρες - συνεργάτες για να ενισχύσουν μια ειδική σχέση με το ΝΑΤΟ».
Το παρασύνθημα :
Η ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, σημαίνει ότι η Κύπρος πρέπει να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ ώστε να μπορεί η Εθνική Φρουρά και όλα τα αμυντικά της συστήματα και ιδιαίτερα στα συστήματα επικοινωνίας, διοίκησης, ελέγχου και λογισμικών, να λειτουργούν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Και να ορίσει τα στρατιωτικά τμήματα της Εθνικής Φρουράς, που θα συμμετάσχουν στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Και όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί θα πρέπει να εκπαιδευτούν από ειδικές μονάδες του ΝΑΤΟ
Μία από τις μονάδες εκπαίδευσης, ας πούμε, βρίσκεται σε προάστιο της Άγκυρας, κοντά στη λεωφόρο Ισμέτ Ινονού : http://www.bioem.tsk.mil.tr/index.htm
Ε ρε γλέντια.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας φαίνεται πως έχει μυριστεί που πάει το πράγμα και δείχνει αποφασισμένος να ..ταχυδρομήσει όσα βέτο χρειαστούν. Διαφορετικά η Κύπρος θα έρθει αντιμέτωπη με ένα άλλου τύπου μνημόνιο. Στρατιωτικό.
Ακούς Γιώργο; Όσο και να βάλλεσαι, όσο «κακιά» να είναι η τρόικα, τα δικαιώματα και την εξουσία που έχεις ως Έλληνας πρωθυπουργός δεν τα έχεις χάσει ακόμα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να προασπίσεις τα συμφέροντα της χώρας σου.
Εκτός και εάν συνειδητά δεν θες. Η σιωπή μπορεί να σημαίνει και σύνταξη με τους εδώ λομπίστες.
ΥΓ: Και εσείς βρε παιδιά στην Κύπρο τι τον θέλετε τον ΣτΕ; Κυπριακός στρατός, Ευρωπαϊκός, ΟΗΕ, ΕΛΔΥΚ, ΤΟΥΡΔΙΚ, βρετανικές βάσεις..δεν σας φτάνουν;;;;
No comments:
Post a Comment